FIAT S.p.a

FIAT S.p.a
Zaštitni znak porodice Anjeli

недеља, 20. септембар 2015.

Margarita Anjeli de Palen

Margarita Anjeli de Palen rođena je 26.10.1955 godine u Lozani,u braku između Đanija Anjelija i Marele di Kastanjeto Anjeli.Nakon što je Edoardo Anjeli (Margaritin rođeni brat) izvršio samoubistvo ostala je jedina nasljednica Đanija.Iz prvog braka sa novinarem Alanom Elkanom ima troje djece : Džona i Lapa i Đinevru Elkan.Drugi put se udala 1981. godine za grofa rusko-francuskog porijekla Serđa de Palena,s kojim ima petoro djece : Pjetra,Sofiju,Mariju,Anu i Tatjanu de Palen.

Margarita je izazvala velike kontroverze u okviru porodice koje su dobile šire razmjere u cijeloj Italiji kada je tužila majku i tri člana FIAT-a da su velika novčana sredstva izuzeli iz nasljedstva nakon Đanijeve smrti.Zatražila je pregled cjelokupne finansijske situacije oca. Krivični republički organi su najavili istragu kojom bi porodica bila drastično kažnjena u slučaju da se dokazalo da je Đani utajio porez i veliku materijalnu imovinu prenosio za života u Švajcersku i Luksemburg te druge zemlje svijeta.

Tokom ljeta,2009te godine italijanski kanal 5 je otkrio da je istraga otvorena od strane republičkih poreski organa prema tužbi da se porodica tereti da je više od 2 milijarde eura sklonjeno od oporezivanja države.No,nakon provedene istrage dokazi za ova djela nisu pronađeni.Tada se pisalo o velikoj strukturnoj mreži i moći koju je Đani imao i kontrolisao za života da je ovoliku svotu novca uspio 'skloniti od očiju države'.

Pored ovih postupaka,Đanijeva kći Margarita se takođe tužila sa dvijema kompanijama u Švajcerskoj za prenos nadležnosti o upravljanju s lica koje je Đani imenovao na nju ka njegovu nasljednicu.

Niz tužbi koje je povukla najprije protiv svoje majke a zatim i očevih kompanija su izazvale razdore unutar porodičnih članova,ali i 'dale' značajan doprinos da se naruši izuzetno veliki ugled porodice u čitavom svijetu.

Margarita Anjeli de Palen



Нема коментара:

Постави коментар