FIAT S.p.a

FIAT S.p.a
Zaštitni znak porodice Anjeli

среда, 27. мај 2015.

FIAT - Italijanska automilska fabrika Torino (osnivanje i početni uspjesi)

Na samom početku,FIAT je imao svega 150 zaposlenih radnika.U prvom proizvodnom ciklusu proizvedena su svega 24 automobila.Iz godine u godinu firma je rasla i ostvarivala veoma značajne uspjehe u odnosu na početke.Već 1908 godine nakon skoro 10 godina rada FIAT se širi van Italije,na teritoriju Njemačke i Sjedinjenih Američkih Država. 

Prethodno se FIAT na tržištu dokazao i pokazao kao kvalitetan proizvod i brend za budućnost. Do 1910 godine FIAT je razvio široku paletu modela.Godinu dana kasnije razvija automobil kojim planira srušiti svjetski brzinski rekord.Motor je iz 28.353 ccm obima izvlačio 290 konjskih snaga i razvijao brzinu od 200 km na čas.Nije mu dugo trebalo da zauzme tržište.

Nakon prvog svjetskog rata FIAT počinje proizvodnju malih automobila,a uskoro se grade i prve tvornice za masovnu proizvodnju,nastale po uzoru na rešenja Henrija Forda.

Mnogi smatraju da su početni uspjesi FIAT-a najviše razlog toga jer zapravo nije bilo prave automobilske industrijske konkurencije sve do 60tih godina prošlog vijeka kada je FIAT počeo postepeno da gubi monopol.
Model FIAT-a popularan tokom 20tih godina prošlog vijeka

Нема коментара:

Постави коментар