FIAT S.p.a

FIAT S.p.a
Zaštitni znak porodice Anjeli

уторак, 26. мај 2015.

Đovani Anjeli (stariji) 1866-1945

Đovani Anjeli (stariji) je osnivač FIAT-a italijanski proizvođač i industrijalac od velikog značaja u Italiji tokom 19 i većim djelom 20tog vijeka.Ipak na pomen imena Đovani Anjeli većina populacije na našoj planeti pomisli na plejboja,velikog zavodnika i podjednako uspješno biznismena unuka osnivača FIAT-a koji je posao porodice uzdigao na vrhunac.

Đovani Anjeli (stariji) rođen je 13.8.1866 kao sin Edoarda Anjelija i Aničete Friseti.Majka Aničeta je bila poznati filantrop (nauka koja se bavi proučavanjem čovjekove dobre volje) koja je postala dio porodice udajom za Edoarda,kojeg je upoznala preko oca.Đovani Friseti i Đuzepe Anjeli (Edoardov otac) su bili u bliskim poslovnim vezama.

Đovani je studirao na koledžu u Torinu,prije nego što je postao major.Njegov otac je preminuo,kada je on imao samo pet godina.   

FIAT S.p.a koji će poznati brend i istorijski simbol porodice osnovan je 11.7.1899.Godinu dana kasnije postao je direktor nove kompanije.FIAT je kompanija koja je rasla postepeno,prodaja automobila se povećavala iz godinu u godinu stvarajući FIAT od regionalnog do svjetskog proizvoda.

Poslije I Svjetskog rata kompanija je dostigla nivo 30 kompanija u Italiji.Preminuo je na kraju II Svjetskog rata 1945.godine u 79 godini života.

Đovani Anjeli (stariji) - djed legendarnog Đanija Anjelija 

Нема коментара:

Постави коментар